VORES HISTORIE

Om os

IDEEN OM

Ideen om at starte Arctic Living Ilulissat opstod i efteråret 2017, da vi diskuterede, at vi føler, at verden ændrer sig sammen med klimaforholdene, ændrer sig her i Arktis. Disse faktorer har haft stor indflydelse på antallet af grønlandske slædehunde, især her i Ilulissat. Antallet af slædehunde i de sidste 10-15 år er faldet fra over 3000 til under 2000. Snescooteren har overtaget mange af opgaverne fra slædehundene, som i gamle dage blev brugt som transportmiddel til fiskeri og jagt. Regeringen, de grønlandske slædehundeorganisationer og også hundeejerne har i flere år overvejet, hvad der kan gøres for at redde denne storslåede type slædehund. Som ejere af en slæde hund team på mindst 30 hunde, vi også overvejet, hvad vi kan gøre for at støtte denne sag. Vi kom hurtigt på tværs af tanken om at vise hundene i en slæde hund center, specielt designet til dette formål. Dermed kan turisten se hundene tæt på om sommeren, samtidig med at han tilbyder slædehundeture fra dette center om vinteren. Det er også vores vision at vise vores hunde til skoleelever, og vi planlægger også at invitere lokale fiskere til at fortælle deres historie og vise deres færdigheder til vores gæster.  

ERFARING

Sammen har vi næsten 50 års erfaring med hundeslædekørsel i Grønland. Vi har kørt hundeslæde i flere dele af Grønland, lige fra Siorapaluk/Qaanaaq i nord til Qasigannguit i syd. Vi har derfor stor erfaring med, hvad det betyder at være ude i naturen og også hvilke forskellige vejr- og isforhold der kan være i forskellige områder. Vi er bosat i Ilulissat på Grønlands vestkyst, og vores kennel er beliggende på Sermermiut Aqq. der er vejen ud mod den berømte Ilulissat Isfjord. Isfjorden har været "UNESCO World Heritage site" siden sommeren 2004.  

TOPPRIORITETER

Det er vores vision at give vores gæster en enestående oplevelse af, hvordan vi fodrer, behandler, træner og kører med vores hunde. Dette sker altid med hensyntagen til jeres sikkerhed, og ikke mindst også vores hundes sikkerhed. Vi lægger vægt på stor personlig service for vores gæster og samtidig tager vi os godt af vores hunde. Vores faciliteter og udstyr holdes løbende ved så det altid er i god og forsvarlig stand. 

Ane Sofie Lauritzen, ejer

Ane Sofie med førerhunden "Arnaq".

Flemming Lauritzen, ejer

Flemming med den ældste hund "Kulumpa".